Ihanan kotisatama

Tervetuloa Ihanan kotisatamaan!

Kaljaasi Ihanan kotisataman osoite on Laitakarintie 345, 29100 Luvia.

Laitakarin satama-alueella on hyvät paikoitustilat sekä purjehdukselle saapuville että muille alueen palveluita käyttäville Laitakarin satamassa on palvelee Merikahvila Ihana (avoinna kesällä 2020 juhannuksesta eteenpäin), ,ravintola BarPurje, PaatPub (suljettu kesän 2020) sekä kokous- ja juhlatila Merihelmi.

Huomaathan, että satama-alueella Luvian VPK:n pelastusveneen eteen on pysäköinti kielletty!


Laitakarin Perinnevenesatama on rakennettu 2009-2011. Perinnelaivayhdistys Ihana ry rakennutti sataman ruoppaamalla, kunnostamalla ja laajentamalla vanhaa aallonmurtajaa. Perinnesatamassa on 26 venepaikkaa perinteisille puurakenteisille veneille. Perinnesataman rakentamiseen saatiin EU-osarahoitus Satakuntaliitolta, ja kuntarahoitusosuuden antoi Luvian kunta. Satamaan liittyvän perinnevenekeskuksen rakentamiseen ja laajentamiseen EU-osarahoituksen myönsi Leader Karhuseutu.

Aallonmurtajan päähän rakennettiin maamerkiksi myös kaasa eli pooki. Perinnevenesataman palveluihin kuuluu valaistus, septitankin imutyhjennys, sähköpistokkeet, vesijohto ja luonnollisesti kaljaasi Ihanalle ja vieraileville purjelaivoille oma 20 m:n ponttonilaituri varusteineen.

Laitakariin johtaa 3 metrin virallinen väylä.

Venepaikkojen vuokraamisesta voi tiedustella numerosta 0440 580 600 tai s-postilla kaljaasi@ihana.fi.


Myös Merikahvila Ihana palvelee Laitakarin Perinnevenesatamassa

Koe leppoisa Selkämeren tuulahdus