Kaljaasi Ihanalle

Vuonna 2011 olin lähdössä lomamatkalle Turun saaristoon. Matkaa valmistellessani silmiini osui juttu Kaljaasi Ihanasta, joka oli vasta valmistunut. ”Tuonne!” –ajattelin.

Miten hieno projekti ja alus! Olin myyty. Varasin neljän tunnin asiakaspurjehduksen, lähtösatamana Uusikaupunki.

Risteily Ihanalla oli melkein käsittämättömän ihanaa! Pitkästä aikaa olin puisella täkillä tervan tuoksussa. Purjeet vetivät hienosti hyvässä tuulessa. Aurinko paistoi ja smaragdin vihreät aallot keinuttivat vaahtopäiden kohahdellessa.

Varasin heti toisen purjehduksen parin päivän päähän. Se oli siirtopurjehdus Ukista –Luvialle. Miten nautinkaan purjehtimisesta! Olin mukana nostamassa ja laskemassa purjeita sekä ohjaamassa. (Asiakkailla on mahdollisuus osallistua Ihanan ohjaamiseen ja purjemanöövereihin.) Luvialla maihinnousun jälkeen tuntui kuin olisin joutunut luopumaan rakastetusta. Ouluun – takaisin Ouluun. Ei, en kestä. En halua!


Matkalukemiseksi ostin Timo Kausen kirjoittaman kirjan Kaljaasi Ihana. Se on perustavanlaatuinen tietopaketti Ihanasta ja sen rakentamisesta. Projekti on ollut suurenmoinen, jossa puisten purjealusten rakentamiseen tarvittava vanha tietotaito ja nykytekniikka yhdistyivät. Ihana on tehty talkoilla ja miten moniin eri tehtäviin ja rakennusvaiheisiin on löytynyt asiansa loistavasti osaavat ja sitoutuneet talkoolaiset. Yli 43 000 tuntia!

Koitti kesä 2012, olin muuttanut Turun saaristoon ja minulla oli työpaikka siellä! Varasin purjehduksen Ihanalle Turusta Ukiin. Miehistöön teki mieli, mutta en rohjennut. Joka kesä olen käynyt yhden tai useamman reissun Ihanalla asiakkaana.

Viime kesälomaa 2016 suunnitellessani mietin jälleen miten pääsisin merelle. Muutaman kerran olin käynyt purjehtimassa Kustavin Talonpoikaispurjehtijoiden saaristolaisveneillä, mutta kaipasin matkapurjehdusta. Olin liittynyt Suomen Naispurjehtijoihin. Harmittavasti jäsenpurjehdusten aikataulut eivät sopineet tai ne olivat jo täynnä.

Mitä olisi Ihanalla? Viikon mittainen purjehdusloma Viron saaristoon -1 paikka vapaana! Jipii!

Se oli hieno reissu! Sillä tiellä tai pitäisikö sanoa legillä, sitten olenkin. Olen kouluttaumassa Ihanan miehistöön. Ihana on uusi antoisa harrastukseni. Ensi kaudesta onkin varmasti tulossa mahtava purjehduskesä, kun Ihana osallistuu mm. Tall Ships Race 2017–purjehdukseen!

P.S. Ihanalle otetaan tänäkin vuonna uusia kansimiehiä. Aikaisempaa purjehduskokemusta ei tarvitse olla. Kaljaasi Ihana järjestää tarvittavat koulutukset kevään 2017 aikana.

Ota yhteyttä 044 058 0600 tai kaljaasi@ihana.fi

​Tule sinäkin purjehtimaan!

Koe leppoisa Selkämeren tuulahdus