Perinnelaivayhdistys IHANA ry

On toteuttanut yhdistyksen sääntöjä rakentamalla perinteistä laivanrakennustapaa noudattaen kaljaasi Ihanan Luvian Laitakarissa. Rakentaminen aloitettiin keväällä 2006, laiva laskettiin veteen kesällä 2010 ja neitsytpurjehdus tehtiin 1.6. 2011. Laivanrakentajat olivat vapaaehtoisia talkoolaisia.

Yleisö seurasi laivan rakentamista telakkahallissa (Laitakarintie 345) yleisöparvelta. Telakka oli auki yleisölle aina kun laivanrakentajat olivat paikalla ja lisäksi viikonloppuisin.

Laivan rakentaminen ja siihen liittyvä matkailun kehittäminen toteutettiin EU-hankkeiden, alueen kuntien, yksityisten rahoittajien, suuren yleisön ja jäsenten yhteistyönä.

Yhdistys järjestää edelleen vuosittain meriperinteeseen liittyviä esitelmätilaisuuksia, purjelaivaristeilyjä, merellisiä juhlia, myyjäisiä ja nuorisotoimintaa.

Perinnelaivayhdistys Ihana ry:llä on lähes 600 jäsentä.

Kaljaasi Ihana Oy

Perinnelaivayhdistyksen kokonaan omistama Kaljaasi Ihana Oy vastaa Ihana purjehdusten myynnistä, tuotemyynnistä ja Merikahvila Ihanan toiminnasta

Koe leppoisa Selkämeren tuulahdus