Ihanan kotisatama

Tervetuloa Ihanan kotisatamaan!

Kaljaasi Ihanan kotisataman osoite on Laitakarintie 345, 29100 Luvia.

Laitakarin satama-alueella on hyvät paikoitustilat sekä purjehdukselle saapuville että muille alueen palveluita käyttäville Laitakarin satamassa on palvelee Merikahvila Ihana (avoinna kesä-, heinä- ja, elokuussa ti-su 12-18), , ravintola BarPurje, PaatPub sekä kokous- ja juhlatila Merihelmi.

Huomaathan, että satama-alueella Luvian VPK:n pelastusveneen eteen on pysäköinti kielletty!


Laitakarin Perinnevenesatama on rakennettu 2009-2011. Perinnelaivayhdistys Ihana ry rakennutti sataman ruoppaamalla, kunnostamalla ja laajentamalla vanhaa aallonmurtajaa. Perinnesatamassa on 26 venepaikkaa perinteisille puurakenteisille veneille. Perinnesataman rakentamiseen saatiin EU-osarahoitus Satakuntaliitolta, ja kuntarahoitusosuuden antoi Luvian kunta. Satamaan liittyvän perinnevenekeskuksen rakentamiseen ja laajentamiseen EU-osarahoituksen myönsi Leader Karhuseutu.

Aallonmurtajan päähän rakennettiin maamerkiksi myös kaasa eli pooki. Perinnevenesataman palveluihin kuuluu valaistus, septitankin imutyhjennys, sähköpistokkeet, vesijohto ja luonnollisesti kaljaasi Ihanalle ja vieraileville purjelaivoille oma 20 m:n ponttonilaituri varusteineen.

Laitakariin johtaa 3 metrin virallinen väylä.

Venepaikkojen vuokraamisesta voi tiedustella numerosta 0440 580 600 tai s-postilla kaljaasi@ihana.fi.


Myös Merikahvila Ihana palvelee Laitakarin Perinnevenesatamassa
Myös Merikahvila Ihana palvelee Laitakarin Perinnevenesatamassa

Koe leppoisa Selkämeren tuulahdus